Kalendarium

november

Inga event

december

16dec7:00 em10:00 emCozy Christmas i Tingshuset

januari

Inga event

22 September – Dalby Comedy Club med Isak Jansson

Efter en kritikerrosad och bejublad vårturné reser Isak Janssons vidare under hösten 2023 med sin föreställning DALAAPAN! En standupshow om en apa som rymde.

För nästan 100 år sedan försvann en apa från en cirkus i byn Enviken utanför Falun. Jaktlaget skickades ut, skott avlossades, men vad hände sen? Den märkliga berättelsen väckte komikern Isak Janssons nyfikenhet. Vart tog apan vägen? Fanns det någon apa överhuvudtaget?

När pandemin härjade och Sveriges invånare bakade surdegsbröd och bunkrade toapapper satt Isak på Kungliga Biblioteket och letade efter svaret på gåtan. Vad hände med apan?

Resultatet blev föreställningen Dalaapan. En föreställning om att hitta hem via en märklig omväg som en bortsprungen markatta trampade upp.

Dalaapan är en varm humorföreställning om att hitta kärleken till landsbygden och hembyn. Den handlar om dialekter, smeknamn, landsortsmentalitet, fördomar, Kalle Wahlström Zackari, mormor, jantelag och finska lejon.

Isak Jansson utågs till Årets Manliga Komiker 2020 på Svenska Standupgalan. Han har även vunnit Årets Föreställning 2019 med sin föreställning Quick – En humorshow (tillsammans med Ola Aurell). Han har synts/hörts i bla Släng dig i Brunnen (SVT), Tankesmedjan (P3) och Confessions (Comedy Central). Han driver humor- och rollspelspodcasten Rollspelsklubben.

Dalaapan är Isaks fjärde soloshow efter: Allt är floristernas fel (2014), Isak Jansson löser alla världens problem på 60 minuter (2016), Quick – en humorshow (2018).

Sagt om showen:

”Det här är en av de mest genomarbetade standups jag sett i hela mitt liv […] Han levererar skämten på ett väldigt varmt och klurigt sätt, han har en personlig stil och han behöver inte roasta nån, det finns ganska mycket värme och kärlek. ” /Caroline Hedman, P4 Dalarna

En skön och avslappnad standup av och med Isak Jansson. Konsten att prata om en händelse som kanske har skett, om så för länge sedan, i nästan 2 timmar är en konst.” / Pascen.se

”Det är en välskriven och varierad monolog, full av tvära kast, infall och utvikningar” / Anders Gustafsson, Falukuriren

”bara att lyfta på hatten för Isak Janssons verbala cirkuskonster.” / Erik Wikström, Gävle Dagblad

Biljetter:

Tryck på Tickster länken nedan för att säkra din biljett!

https://secure.tickster.com/j8aa0crr98yt3lj

Dalby Tingshuset 22 september kl. 20:00.

Föreställningens längd: 90 minuter

24 September – Öppet hus i Dalby Tingshus

En plats för dig i Dalby – bröllop, dop och begravning i Tingshuset!

Eftersom det är mycket att tänka på under planeringen av en speciell stund bjuder vi in till öppet hus för att låta dig inspireras av möjligheterna som Tingshusets lokaler erbjuder. Då finns våra kunniga samarbetspartners på plats för att svara på frågor och ge erfarna tips.

Det är kostnadsfritt att komma men det är viktigt att du anmäler via länken ”bokning” nedan innan 17/9.

Under öppet hus får du bland andra träffa:

  • Durandhs begravningsbyrå
  • Knopp & Stjälk
  • Pengu Studios
  • Dalby Gästis
  • Destination Dalby

Hjärtligt välkommen både du som planerar en sammankomst och du som bara är nyfiken!

https://simplesignup.se/event/207985-oeppet-hus-i-dalby-tingshus

30 September – Oktoberfest

München flyttar till Dalby för en traditionell oktoberfest lördagen den 30/9. Med alla givna ingredienser skapar vi en traditionell Bayersk afton i Tingshuset. Tysk öl serveras av servitriser i Dirndl & servitörer i Lederhoset. På scen står ett traditionellt Ompa Ompa band och spelar, det blir allsång, det blir traditionell mat, det blir mängder med kall öl (även alkoholfri) och det blir framför allt en fantastisk stämning.

Meny:

  • Pretzel med senap & persiljecreme
  • Bratwurst med surkål, potatissallad med bacon, lök, cornichons & syltlök samt baguette
  • Apfelstrudel med vaniljsås

I priset ingår fest, musik mat och en stor öl. Därefter fyller man på med öl, snaps och annan dryck i baren eller från våra underbara servitriser & servitörer.

Hertzlich Willkommen

Biljetter finns att boka på https://secure.tickster.com/sv/x9vzb8rplex6y6p/products